BIB's Generalforsamling 2020

Et forsøg på et referat

Vi var ikke mange til stede – snarere få. Blandt de tilstedeværende husker jeg især Hopla Hasan, Peter Slutspurt, KingGuru, Jens James Last Lost og mig selv!

Blandt de fraværende var vor kære Formand Jørgensen, som dog havde sendt os en kærlig hilsen med ønsket om et nyt knæ og et snarligt comeback – samt et næsten glemt digt fra 90’ernes BIB-kvinder.

Vi vendte situationen i klubben og på banen i skyggen af corona-nedlukningen. Og BIB’s positive udvikling generelt her op til 30-års jubilæet, hvor vi har stor tilslutning.

Slutspurt underrettede os om udvikling og tanker på lyseblå-trøjer-fronten!

Der var et par nye gode sange, som snart bliver offentliggjort på BIB’s hjemmeside. Der var trykt et tillægshæfte et sangbogen med de senere års BIB-sange.

Vi uddelte Årets Svend til Ryk fri Jacob og Sabitprisen til Hopla Hasan.

Vi spillede såmænd også en tre kampe med skumbold. Det var så lige, at det vil være en skam at nævne hvem der vandt!

En hyggelig aften og en veltunet generalforsamling - og god mad og gæv fællessang!

                                                          V.h. Morten Harefod!

 

 

Nye lyseblå BIB T-shirts

I forbindelse med både vores sæsonafslutning i oktober og julefrokosten i februar blev der talt om BIB T-shirts til de, der ikke besidder en af de klassiske lyseblå blues'er.

Der er i mellemtiden blevet kigget lidt på det, og følgende forslag ligger hermed på bordet.

 

Forslag A.

Vi kan indkøbe en stak T-shirts og derefter indkøbe tekstilmaling, så vi selv kan dekorere dem med BIB-navn og rygnummer.

BIB T

Denne T-shirt koster kr./stk. 75,00 inkl. moms.

Vi skal nok købe minimum 30 stk.
Samlet ved 30 stk. kr. 2.250,00 inkl. moms.
Jeg har ikke tjekket pris på tekstilmaling.

 

Forslag B.

Vi kan indkøbe T-shirts med tryk, og her har Peter Postbil allerede bragt et fantastisk motiv i forslag.
Motivet forestiller Formand Jørgensen i en hovedstødsaktion.

BIB T - Formanden

Vi skal selv skrive BIB-navn og nummer på T-shirt'en.

Inspirationen kommer fra dette billede fra jubilæumskampen i 2011.

Formanden

Hvis vi køber minimum 30 stk. er prisen ialt. kr./stk. 150,00 inkl. moms for T-shirt, trykopstart og tryk.
Samlet ved 30 stk. kr. 4.500,00 inkl. moms

 

Forslag C. 


Samme som forslag B, men med et motiv kraftigt inspireret af de originale BIB T-shirts (mangler finpudsning).

Hold

Vi skal også her selv skrive BIB-navn og nummer på T-shirt'en.
Priserne er de samme som mulighed B.

T-shirts er fra et firma i Herning (je.dk). Der er indkøbt 3 prøve-T-shirts (S, M og L). Kvaliteten virker OK, og firmaet har en Code of Conduct.

Spørgsmålene er nu:
- Er der stemning for at bruge 75 eller 150 kroner på nye T-shirts?
- Skal det være uden tryk, så vi selv kan være kreative?
- Skal det være med tryk - og i givet fald hvilket.

I må meget gerne melde tilbage på e-mail til Peter Slutspurt (peterbusch@sydfynsmail.dk) eller på Facebook i løbet den næste uges tid, så vi (måske) kan få sat noget i gang.

 

 

BIB's Julefrokost

Denne vinter falder julefrokosten på lørdag d. 1. februar. Der er julen godt nok overstået, men mon ikke der er lidt rester tilbage til det fælles tag-selv-bord. 

Vi kan desværre ikke være i Ollerup Forsamlingshus, som det ellers var stillet i udsigt! I stedet mødes vi på Slotsgården i Ollerup, hvor Johan (Kom An, Johan) bor. Nordgade 21 er adressen.

 

Sig det videre, så ingen går forgæves! 

 

 

Vinterbal 2019

Traditionen tro stod BIB's herrekor atter på scenen til vinterballet, hvor vi rundede den åbne scene af.

Lidt utraditionelt blev der delt sangblade ud også til publikum, og derudover blev det normale guitar- og harmonikaakkompagnement suppleret af Kom An Johan, som lagde en god stabil trommerytme under hele sangen.

Ja, og sangen var såmænd intet ringere end Morten Harefods Hexameterhymne til BIB - let modificeret i dagens anledning.

10-15 stolte, sangglade BIB'ere er svære at komme udenom!

BIB Vinterbal 2019

 

BIB's sæsonafslutning 2019

Fredag den 25. oktober var vi atter samlet i Ollerup Forsamlinghus i anledning af den årlige sæsonafslutning. Traditionen byder, at sæsonafslutningen afholdes den sidste fredag inden overgang til vintertid, og det lykkedes også denne gang at ramme den rigtige dag.

Fremmødet var fint og talte blandt andre Morten Harefod, Jens James Last Lost, Kom An Johan, Andreas God Engang, Peter Postbil, Peter Møller(først på aftenen navnløs i BIB henseende - udover det udemærkede fornavn), Thomas OberBib og Ryk Fri Jacob.

Komitéen sørgede for at dagsordenen blev fulgt, så der blev både spist, drukket og sunget på behørig vis, og der blev snakket om mangt og meget. Der er bl.a. generelt positiv stemning ift. at få indkøbt nogle nye trøjer i den klassiske BIB-lyseblå farve.  

Peter (stadig unavngiven) havde scoret det sidste og afgørende mål tirsdagen før, så han diverterede med en glimrende måltale.

Der var også en enkelt unavngiven BIB'er tilstede (selvsamme Peter), og han fortalte om sit fodboldliv og blev belønnet med et BIB-navn: Peter Kling Klang.

Et andet fast punkt omhandlede BIB-korets eventuelle deltagelse i den åbne scene til Vinterballet i Ollerup Forsamlingshus. Også her var der god stemning, og det blev besluttet, at vi synger Morten Harefod's Hexameterhymne til BIB. Det blev forslået og stort set vedtaget, at vi deler teksten ud, så alle gæsterne kan synge med, og at vi også får lidt tromme på arrangementet, som Kom An Johan meldte sig til at håndtere. 

Og sørme om ikke Morten Harefod havde en nykomponeret BIB-sang med.  

Aftenen/natten sluttede med øl og dart. 

 

Ny kamp mod DFL d. 26. august

Mandag d. 26. august 2019 stiller BIB atter til kamp mod Polle's hold fra Den Frie Lærerskole.

Sidste år vandt vi jo sensationelt 4 - 0, så det må vi se om vi kan gøre igen. Eller er de mon anderledes godt forberedt denne gang?

Det er kl. 18.00. Det er en mandag, og det er på DFL's bane bagved plejehjemmet i Ollerup!

 

BIB Grill - tirsdag 11. juni

Tirsdag d. 11. juni mødes vi som vanligt på plænen i Ollerup, deler 2 (måske 4) hold og spiller i halvanden time.

Men derefter, kære venner, samles vi om en klargjort grill, hvor vi tilbereder aftenens måltid, som vi har gjort det et par gange før, og hygger os med nogle sange fra BIB's sangbog og almindelig menings- og erfaringsudveksling. 

Man tager selv sine madvarer med - og eventuelt en specialøl, hvis det skal være ekstra fint denne aften!

I tilfælde af direkte møgvejr skyder vi arrangementet en uge!

 

BIB's Generalforsamling 2019.

Vi var 10 mand om bord: Det var: Jens James Last Lost, Morten Harefod, Peter Slutspurt, Jens (fra Solbjergvej), Steffen Prinsepisk, God Engang (Andreas), Kjartan von Møllen, Stjernetæmmeren (Sharam), Kom An Johan og - Steppe Jeppe Jap.

Efter velkomsten spiste vi af den gode mad, smagte på den klare snaps, kiggede på hinanden og sagde skål. Vi sang en sang – den første ud af mange.

Under formandens beretning konstaterede vi formandens fravær. Harefod læste hans sms-hilsen op og vi snakkede om det forgangne BIB-år, som især er kendetegnet ved et stadigt voksende antal spillere samt en sikker sejr over DFL i efteråret.

Vi snakkede om behovet for et par ekstra mål, så vi, når vi er flere end 20, har mulighed for at dele os op i 4 hold fordelt på to baner. Kan nogen finde nogle forladte brugte og udtjente fodbold- eller håndboldmål et sted? Kan nogle tømre et par brugbare mål sammen? Kan vi bruge de helt store mål – og spille på gavl-siderne? Er der net på dem i dag?

Steffen Prinsepisk fremviste under et senere punkt Blæretrøjen, som han modtog fra King Guru (Jon) sidste tirsdag, på baggrund af en særlig detalje på banen, som hans beskedenhed forbød ham at uddybe.

Sabit prisen blev uddelt for første gang. Den gives jo til én, der trofast møder op så godt som hver gang og i al slags vejr. Peter Postbil har beskrevet det i en lille notits, der sidder på bagsiden af lærredet på det Sabit portræt, han havde malet og som han fremviste ved Julefrokosten! Der var almindelig enighed om at give årets Sabitpris til King Guru (Jon). Jens James Last Lost vil overrække den til ham næste tirsdag!

Jacob Rubinovitz (med kasketten), som har gjort comeback på det sidste, viste sig at have Årets Ulrik liggende. Dog ikke – som flere af os håbede – den oprindelige guldbelagte skulptur med en fodboldstøvle og en bold, men den bløde bamse i BIB-trøje, som blev indført som erstatning.

Da vi sidste gang vedtog at afskaffe Årets Ulrik, og da Årets Svend-portrættet stadig er væk, valgte vi at lade denne bløde bamse repræsentere Årets Svend.

Der var to kandidater i spil til denne hæderspris i år – Peter Slutspurt og Morten Harefod og den endte med at blive tildelt sidstnævnte, som var meget beæret og allerede har placeret bløddyret et sted, hvor man kan se det og hvor børnebørn ikke kan nå det! Formand Jørgensens selvportræt er forsat meget savnet, men håbet om at det dukker op igen lever stadig!

Vi gik, efter endnu et par sange, ind i salen og gennemførte skumboldsturneringen. Fem hold som spillede mod hinanden indbyrdes. Det resulterede i at Kom An Johan og God Engang fortjent vandt turneringen med Stjernetæmmeren og Jens James Last Lost på en lille så fortjent andenplads.

Efter afrydningen begyndte de første at forlade selskabet og resten af aftenen forløb med hyggesnak og lifligt guitarspil. 

 

BIB's Julefrokost 2019

Den årlige julefrokost fandt sted fredag inden Kyndelmisse. I fredags den 1. februar.

Tilstede var Formand Jørgensen, Jens James Last Lost og hans 3 hunde, Peter Postbil, Morten Harefod, Henrik Ka’ Ik’ Nik, Peter Slutspurt, Ober Bib – og ikke mindst navnekandidaterne Johan, Andreas og Kristoffer. Altså 10 mand, 3 hunde, 2 flasker snaps og en dagsorden.

Efter den sædvanlige velkomst tog vi for os af retterne, der denne gang havde en overvægt af sild i forskellig form og lage. Men det havde vi prøvet før, hvad Formand Jørgensen kunne berette om.

For at nå det hele, startede vi tidligt på navngivningen af Johan, Andreas og Kristoffer. Det bliver for omfattende at referere de præsenterede livshistorier, men de gav som altid anledning til en række fantasifulde navneforslag, som heller ikke skal nævnes her. Men slutresultatet kommer her:

Johan = Kom an Johan,    Andreas = God engang,   Kristoffer = Garn-i-tyre.

Peter Postbil havde et oplæg om de årlige priser, der uddeles ved Generalforsamlingen lige inden sommertiden starter. Vi valgte at afskaffe Årets Ulrik og i stedet indføre Sabit Prisen, som gives en BIB’er, der udmærker sig ved særligt flittigt fremmøde om tirsdagen – lige meget hvordan vejret arter sig. Peter havde præsteret et lille maleri, som følger med prisen, og det forestiller selvfølgelig Sabit, som lægger navn til prisen, da han, i sin tid, (og det er ikke meget galt) kom hver eneste gang!

Årets Svend fungerer som altid – vi mangler dog stadig formandens legendariske selvportræt, som stadig efterlyses til et nyt dukker op.

Vi snakkede desuden om blæretrøjen, der også er ”blevet væk”. Peter Slutspurt mente at kunne fremskaffe en afløser.

Da der er mange, der i den sidste håndfuld år har fået Bib-navn - uden at have fået en lyseblå bluse med dette navn på, blev vi også enige om, at der måtte ske noget ret snart på dette område. Initiativretten (pligten) landede igen på Peter Slutspurt, som vi altid forventer os meget af.

Undervejs i alt dette blev vi underholdt af Troldmanden selv, der tryllede en magisk kage frem, som endte med at bestå af en portion risengrød med mus i samt en overraskende mængde lakridskonfekt. Og vi fattede det ikke!

Desværre svandt vi ind i antal inden vi nåede vores skumboldturnering – så den tager vi til Generalforsamling d. 29. marts i stedet for.

TILFØJELSE: 

Retfærdigvis (og til ære for sejrherrerne) skal det nævnes, at der senere på natten rent faktisk BLEV spillet skumbold. Én stor finale - som længe stod lige, men tilsidst endte med at God engang og Jens James Last Lost vandt over Henrik Ka-Ik-Nik og Kom an Johan med flere overskydende mål (enkelte husker cifre som 14-6)! 

 

 

Sæsonstart og julefrokost

Nytårsdag var en tirsdag, og selv om der ikke blev spillet fodbold den dag, startede det nye år trods alt - og dermed endnu en sæson i BIB’s bemærkelsesværdige historie. Den 8. januar var vi 8 mand på banen i rusket vejr, og tirsdagen efter var vi 12. Ved den lejlighed mindede vi hinanden om den kommende julefrokost, der som varslet ligger fredag d. 1. februar kl. 18. Dette være nævnt som en påmindelse – og samtidig som en oplysning om at sæsonen er godt igang for alle der er vågnet af vinterdvalen

 

 

BIB TIL VINTERBAL

Som det vil kunne ses på disse fotos, besteg BIB's Herrekor podiet ved det årlige Vinterbal i Ollerup Forsamlingshus - som det sidste indslag før ballet gik i gang. Vi bekendtgjorde vor sejr over DFL og sang "Ollerup blev mulet" og Nick's sang om Langelandsbroen. Budskabet gik klart igennem, var der folk der sagde bagefter! Sådan! 

BIB Vinterbal 2018BIB Vinterbal 2018- 2

 

SÆSONAFSLUTNINGSFEST 2018

Et referat.

Den længe imødesete sæsonafslutningsfest indtraf som varslet - i fredags, som var den 26’ende i måneden. Steffen Prinsepisk havde allerede lagt dug på bordet, da Ulrik og jeg ankom med den grønne regionalbus. Kort efter dukkede Peter Slutspurt op – klar til at bestride jobbet som Komite sammen med Steffen.

Senere kom Stjernetæmmeren (Sharam) kørende fra Svendborg i sin bil med Jon. Fra Ollerup dukkede i første omgang Jacob og Emil op. Fra Ballen kom Henrik Ka’ik’Nik’, fra Skårup kom Ober BIB (Thomas) og nordfra kom Jens James Last Lost med sine firbenede følgesvende Elvira, Solomio og Randi. Da så også Steppe Jeppe Jap trådte ind ad døren, som eneste repræsentant for de ikke-mere-aktive, var vi rede til at gå til bords.

Maden var ubeskrivelig lækker og velsmagende – og der var nok af det hele, så jeg haster videre til Årets Måltale, der blev holdt af Ober BiB (Thomas), som scorede næstsidste mål sidste tirsdag (det sidste scorede Alem). Ober BIB beskrev levende og detaljerigt (han var tydeligvis velforberedt) de dramatiske og ikoniske omstændigheder omkring sin scoring. Det drejede sig om et veltimet hovedstød tæt foran mål på et præcist indlæg fra Stjernetæmmeren.

Under punktet om vinteraktiviteter blev vi enige om, at holde øje med indbydelsen til indendørs turneringen i Vester Skerningehallen i starten af det nye år, så vi kan melde et par hold til.

Vi blev også enige om, at “stille med sangkor  til Vinterballet” d. 16. nov. Slutspurt fik opfordret alle til at komme, og jeg fik ansvar for at udvælge nogle passende sange. På dette tidspunkt havde Slutspurt og jeg lagt hver vores nye sang frem, som vi fik afsunget med både energi og patos. Senere igen dukkede der en 3’die ny sang op!

Aftenens store udfordring bestod i at få givet navne til de 4 nye “navnløse” medlemmer, der på dette tidspunkt var til stede – nemlig Jacob, Ulrik, Jon og Emil. Undervejs dukkede der yderligere to “navnløse” medlemmer op – nemlig Johan fra Slotsgården og Andreas fra Præstegården.

For at gøre en lang historie kort: Vi fik præsenteret 4 spændende og ret forskellige livs- og fodboldhistorier og fik stemt følgende 4 navne igennem: Jacob fik navnet Ryk fri Jacob. Ulrik fik navnet Tryllerik. Jon fik navnet King Guru. - Og endelig fik Emil navnet Ildhug. Jeg nævner navnene nu, så alle der har glemt, hvad det endte med, kan læse slutresultatet her. Da vi var nået så langt indså Komiteen, at vi måtte udskyde navngivningen af Johan og Andreas. I den forbindelse blev vi enige om at genindførte Julefrokosten som selvstændigt arrangement, så vi kan få tingene gjort færdige. Sandsynligvis i januar måned.

Tilbage var stadig vores faste skumbold-turnering. Vi var 14 mand indtil Jeppe gik hjem og Henrik blev hentet, så det gav 6 hold med to på hvert. To puljer med tre hold, der spillede indbyrdes mod hinanden. Det gav et finalehold fra hver pulje. Finalen blev vundet af Ildhug (Emil) og Johan over Morten Harefod og Andreas med en yderst smal margen (6-5). Herefter blev der fortsat spillet flere ekstrakampe inden afrydning, opvask og oprydning satte igang!

Afsluttende må jeg nævne, at det var en mindeværdig aften i god stemning, der varsler godt om kommende tirsdage og fremtidige arrangementer.

De bedste hilsner til alle Morten Harefod!

 

BIB PÅ STOR BANE

Det er den 9. oktober - en tirsdag. En særlig dag på banen idag: Vi var 22 mand. 11 på hvert hold. Vi var så mange, at vi valgte at flytte målene og spille på den anden led - gøre banen stor. Jeg var sammen med Jens, Hasan, Jacob, Henrik, Ulrik, Tommy, Thomas, Aske, Emil og en ny mand i rød trøje (Sha...). Vi spillede mod Jon, Carl, Bilal, Mehmet, Veis, Peter Slutspurt, Emir, Alem, Sharam, Johan og en ny mand mere (Birol...).
Som sædvanlig vandt det ene hold over den andet. Men efter 0-stillingen gik det omvendt! 
Og der var lys på fra start. Det er oktober, det er efterår!

9.10.2018 Morten Harefod

 

BIB-KORET SYNGER TIL VINTERBAL

For dem, som ikke er klar over det, holdes der hvert år i november Vinterbal i Ollerup Forsamlingshus, hvor der ud over spisning afholdes åben scene med alt fra sang og musik over digt-oplæsning og trylleri til korsang.

Der er tradition for, at de tilstedeværende BIB'ere ved den lejlighed afslutter den åbne scene med et par sange fra BIB's sangbog.

Vinterballet afholdes i år fredag, den 16. november, og det kunne være hyggeligt at se så mange BIB'ere som muligt til vinterballet.... Gerne med fruer!

Se mere her

30.09.2018 Peter Slutspurt

 

OLLERUP BLEV MUUUULET

Tirsdag d. 4. september 2018 skete det endelig. Vi vandt igen over lærerskolen (DFL), Poul Eriks rutinerede veteranhold blev løbet over ende af et sprudlende BIB-mandskab. 

Med cifrene 4 - 0 satte vi fuldstændig Slovakiets beskedne sejr over Danmark i skygge! Vi manglede endda vores faste målmand Jens James Last Lost, så Johan F, Ulrik C. og Emil W på skift måtte holde buret rent.

Vi var 15 mand: Jacob, Jon og Johan. Aske, Banna, Bilal, Carl Michael, Andreas og Ulrik. Peter Slutspurt, Steffen og Thomas. Mehmet, Emil og Morten.

På sidelinien blev vi bakket op af Sharam, Steppe Jeppe og Peter Postbil. Vi spillede på banen bagved Ollerup Plejehjem. Solen skinnede og udsigten var smuk.

Ollerup (DFL) blev mulet. Igen - efter 26 år. Og de var ikke engang kede af det. Det er jo ingen skam at tabe til et bedre hold!

Hans Jørgen har allerede forudsagt, at vil blive skrevet nye sange til sæsonafslutningsfesten d. 26. oktober!       

7.09.18 Morten Harefod

 

SOMMEREN ER SNART OVRE

BIB holder ikke sommerferie. Hver eneste tirsdag i sommerens løb har der været spillet bold fra kl. 18. Vi har ikke på noget tidspunkt været færre end 4 på hvert hold, som regel flere.

Sidste tirsdag var vi f.eks. 15. (Jens, Slutspurt, Thomas, Johan, Emil, Mehmet, Henrik, Carl H, Jacob Kofoed, Jon, Ulrik, Tommy, Jonas, Nikolaj og Morten. Så vidt jeg husker!) 

Hasan har været der mange gange. Forrige gang var Bilal der. Én gang dukkede Jossi op sammen med sin far. En anden gang dukkede Uffe (Diana Nekselsø) fra Värmland op! Sommeren fuld af overraskelser. Men banen har været hård at løbe på. 

I aften er banen blødere igen. Vi ses!                         

21.08.18 Morten Harefod